ALU Stolarija

 

slide31

Aluminijumska stolarija ima odlične tehničke karakteristike. Veoma je postojana i laka za održavanje i s pravom se smatra prvim izborom kada se odlučuje o ugradnji stolarije. Takođe je estetski privlačna, pa je arhitekte često koriste u izradi modernih fasada. Zbog odnosa cene/kvaliteta aluminijumska stolarija se koristi kod većine novih objekata.

Treba znati da se preko 40% toplotnih gubitaka objekta dešava upravo kroz prozore i vrata. To predstavlja mnogo veće gubitke nego kroz zidove. Imajući to u vidu aluminijumska stolarija se sa svojim superiornim tehničkim karakteristikama nameće kao izuzetno efikasno rešenje koje značajno povećava energetsku efikasnosnost svakog objekta.

Kvalitetni ALU profili i niskoemisiona stakla u kombinaciji sa gasnim punjenjem argonom pružajusuperioran ALU sistem koji poboljšavaju vašu toplotnu izolaciju i do 40%. Za najzahtevnije korisnike imamo ultraefikasne sistem sa izuzeno niskim koeficijentom prolaska toplote (K koeficijent) od svega 0.8 W/m2K!

Zahvaljujući ovim tehničkim karakteristikama koje pružaju naši aluminijumski prozori i vrata dolazi do velikih ušteda u grejanju objekta zimi odnosno u hlađenju leti. Zato i ne čudi što građevinski inženjeri i arhitekte kao prvi i najvažniji korak kod toplotne izolacije objekta upravo predlažu zamenu stolarije kao najefikasnije dugoročno rešenje.

Aluminijumska stolarija ima odličnu zvučnu i toplotnu izolaciju. Izuzeto je čvrsta i poseduje odličnu statičku stabilnost ugrađenih elemenata.

Za one koji žele prirodnu notu u svom domu nudimo aluminjumske prozore koji sa unutrašnje strane imaju drvo. Ovim se kombinuju potpuno prirodan izgled koje daje drvo i veoma dobre tehničke karakteristike koje pruža aluminijum. Profil aluminijum-drvo može se naći u prirodnim bojama drveta kao što su bukva, hrast, ili trešnja.